• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2022 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Όμιλος Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2020-2021

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πρότυπο Γυμνάσιο Πάτρας

Όμιλος Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2020-2021

Τίτλος: «Σύνδεση της σχολικής τάξης με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας -προετοιμασία για τις εξετάσεις ΚΠΓ" (επίπεδο Α1-Α2)»

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πετρολέκα Αναστασία, ΠΕ05

Διάρκεια: Οκτώβριος 2020 -Ιούνιος 2021 (διάρκεια 56 ώρες)

 

Σύνολο μαθητών/τριών: που συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό παρουσιών στον Όμιλο Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού: 12 από 13 (7 από την Α΄ και 5 από τη Β΄ Γυμνασίου).

 

Αποτίμηση του Ομίλου:

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου καλλιέργησαν επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες, εξασκήθηκαν στην κατανόηση και την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου και απέκτησαν σημαντική εμπειρία στη διαδικασία αυτοαξιολόγησης.

Από τους 12 μαθητές που παρακολούθησαν τον Όμιλο, οι 3 παρακάτω παρουσιάστηκαν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΚΠΓ και πέρασαν με επιτυχία το επίπεδο Α1-Α2:

  1. Μπαρούχας Ευάγγελος (Β1)
  2. Πεφάνη Παναγιώτα-Βερόνικα (Α2)
  3. Χριστοδούλου Γεωργία (Α2)

Δυστυχώς η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα δυσλειτουργική εξαιτίας των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία. Tο μεγαλύτερο μέρος της διδασκαλίας πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex (από τις 56 ώρες μόνο οι 14 έγιναν δια ζώσης). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, την ψυχική κόπωση και την αποθάρρυνση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μαθητές (περίπου 7) ενώ είχαν επαρκώς προετοιμαστεί ώστε να παρουσιαστούν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ΚΠΓ, δεν το τόλμησαν διότι η πραγματοποίηση αλλά και ο χρόνος των εξετάσεων ήταν αβέβαιος μέχρι και τα μέσα Απριλίου. Εξάλλου, ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς και οι αιτήσεις ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, γεγονός που υπήρξε ένας ακόμα σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας. 

Συγχαρητήρια ωστόσο στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για το σθένος και την υπομονή τους καθώς και για την πρόοδό τους στη γαλλική γλώσσα.

f t g m