Copyright 2023 - N.Bakopoulos & P.Messinis

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

«Αξιολόγηση προσφορών για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών στο
πλαίσιο της τριήμερης μετακίνησης του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών στο Κιλκίς»

περισσότερα εδώ...........

 

Attachments:
Download this file (Κιλκίς Ανάρτηση Αξιολόγησης Προσφορών.pdf)«Αξιολόγηση προσφορών[στο Κιλκίς]786 kB
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου τίμησε το Πρότυπο Γυμνάσιο Πάτρας με την παρουσία του ο γνωστός συγγραφέας και πολύπειρος φιλόλογος Κώστας Λογαράς.

Συναντήθηκε με 4 μαθήτριές μας της ΄Γ Γυμνασίου, τις Ζωή Δημητροπούλου, Μυρτώ Καϊάφα, Σοφία Μπάκου και Κωνσταντίνα Παναγιωτακοπούλου και συζήτησε την αναγνωστική τους εμπειρία από το τελευταίο του μυθιστόρημα «Όταν βγήκε από τη σκιά».

Οι μαθήτριες αναφέρθηκαν στα σημεία του βιβλίου που τις συγκίνησαν, αλλά και εξέφρασαν τα ερωτήματά τους σχετικά με την πλοκή και τους ήρωες του έργου. Επ΄ ευκαιρία της συνάντησης, οι μαθήτριές μας απηύθυναν ερωτήσεις στον Κώστα Λογαρά αναφορικά με τη διαδικασία της συγγραφής, της έμπνευσης, αλλά και τους στόχους ενός συγγραφικού πονήματος. Η δράση αυτή, που συντόνισε η φιλόλογος του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, Νίκη Ευσταθοπούλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύνταξης ηλεκτρονικού περιοδικού του σχολείου μας, όπου και θα δημοσιευθούν τα καίρια σημεία αυτής της συνάντησης.

Ολοκληρώνοντας την πολύτιμη αυτή και διαγενεακή συζήτηση για τα θέματα του μυθιστορήματος, αλλά και  διαχρονικότερα ζητήματα της ζωής, ο Κώστας Λογαράς μάς έδωσε πολύτιμες συμβουλές για μια ορθή εκφραστική ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου.

Πολλά συγχαρητήρια στη Ζωή, τη Μυρτώ, τη Σοφία και την Κωνσταντίνα για τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις καίριες ερωτήσεις τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Λογαρά για την τιμή που μας έκανε!

1

 

5

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ: Εκφραση συγχαρητηρίων

 

Διάκριση μαθήτριας του Πρότυπου Γυμνασίου Πατρών στον Διαγωνισμό Ρητορικής Τέχνης του Αμερικάνικου Κολλεγίου Pierce

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει τη χαρά να συγχαρεί τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης  του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, Μαρία–Παναγιώτα (Μαριέττα) Μπαμπαλή για την εξαιρετική της επίδοση στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Η Μαρία -Παναγιώτα (Μαριέττα) κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση στον αγώνα αυτό, και αυτό αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία για την ίδια, κα το σχολείο της.

Επιπλέον, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της και όλους όσους την υποστήριξαν και τη βοήθησαν να επιτύχει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Της ευχόμαστε νέες διακρίσεις και επιτυχίες.

Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας

Γραφείο Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας

 

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Μια 10μελής ομάδα μαθητριών και μαθητών του ομίλου ρητορικής του Πρότυπου Γυμνασίου Πάτρας συμμετείχε στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης του Αμερικάνικου Κολλεγίου Pierce που διεξήχθησαν στην Αθήνα από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου. Μέρος έλαβαν 22 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα. Τους μαθητές συνόδευσαν η Ευσταθοπούλου Νίκη, φιλόλογος και υπεύθυνη του Ομίλου Ρητορικής και η Καρούμπαλη Ευγενία, μουσικός. Οι μαθητές συμμετείχαν και στα τρία αγωνίσματα του διαγωνισμού, με τη Μαριέττα Μπαμπαλή, μαθήτρια της ΄Γ Γυμνασίου να κατατάσσεται 2η πανελλαδικά στον Προτρεπτικό λόγο.

Η ομάδα των διττών λόγων αποτελείτο από τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Πάτρας: Κρεμμύδας Χρήστος, Κολιόπουλος Γρηγόρης, Κούτρα Μαρία, Στρεμμένου Έλενα και Σολωμού Σεμίνα. Αγωνίστηκαν σε 2 διαφορετικά θέματα και τρεις διαφορετικούς γύρους στο ομαδικό αγώνισμα της αντιλογίας. Στην εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων αγωνίστηκαν οι μαθήτριες: Μαλαταρά Ρεγγίνα, Πολυδωροπούλου Ιωάννα και Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, λαμβάνοντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτές και στις δύο φάσεις που αγωνίστηκαν. Τέλος, στον ατομικό αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου, αναπτύσσοντας ένα δοθέν θέμα σε ομιλία 3 περίπου λεπτών σε κοινό αγωνίστηκαν οι: Αθανασόπουλος Νικόλαος και Μπαμπαλή Μαριέττα. Μάλιστα η Μαριέττα πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος και κατατάχθηκε δεύτερη πανελλαδικά, αναπτύσσοντας το θέμα «η τέχνη είναι φάρμακο για την κοινωνία μας»!!

Θερμά συγχαρητήρια στη Μαριέττα Μπαμπαλή για την επιτυχία της! Πολλά μπράβο σε όσες και όσους συμμετείχαν. Κι εις ανώτερα στο μέλλον.

111

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠαΤήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο

f t g