Copyright 2023 - N.Bakopoulos & P.Messinis
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

δείτε περισσότερα στο μενού

Δράσεις --> Διαγωνισμοί........ 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Πρόσκληση     

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «ΌΧΙ στον Φασισμό... ΝΑΙ στον Ανθρωπισμό!» που συνδιοργανώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο Πατρών, το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Πατρών (Φωκαίας 26).

      Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα των θεατρικών έργων: «Ο Σπιούνος» του Μ. Μπρεχτ, «Φον Δημητράκης» του Δ. Ψαθά και «Κοπεγχάγη» του Μ. Φρέην. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η χορωδία του Γυμνασίου.

      Ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος διαθέτει τον χώρο για την εκδήλωση αφιλοκερδώς. Όποιος επιθυμεί μπορεί κατά την προσέλευσή του να προσφέρει τρόφιμα για την Τράπεζα Τροφίμων του Συλλόγου.

 

πρόσκληση για να την κατεβάσετε πατήστε..................ΕΔΩ

 

pr

 

Αφίσα 

 

afisa

Attachments:
Download this file (prosklisi.pdf)πρόσκληση 28ης Οκτωβρίου[ εορτασμό της εθνικής επετείου]158 kB
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

=============================================================================================

 

           Η Συνεργασία, η πολυμορφία, η παγκοσμιοποίηση και το ανοιχτό μυαλό ορίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Με την επικοινωνία και την τεχνολογία να διευκολύνουν τις διασυνδέσεις μεταξύ των συνόρων, η δυνατότητα να «βλέπεις», να «μυρίζεις» και να «ακούς» είναι μια καινούργια εμπειρία που αποκομίζει λίγα κέρδη αν ζει μόνο ανάμεσα στους τοίχους μιας αίθουσας. Κατανοούμε τη σημασία της παροχής στους μαθητές μας μιας εμπειρίας πέρα ​​από τα στενά όρια της τάξης και του κλασικού βιβλίου. Δημιουργούμε τις συνθήκες που τους βυθίζουν στην γνώση και τον πολιτισμό με μια πρακτική ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες προσαρμόζοντας ένα δρομολόγιο που ταιριάζει στον κάθε μαθητή.

         Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εργάζονται σε ομάδες έξω από το περιβάλλον της τάξης, που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή εναλλακτικών μαθησιακών εμπειριών. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ρόλο υποστηρικτή και ενθαρρύνουν τους μαθητές να οδηγούν τη δική τους εκμάθηση προς την κατεύθυνση που επιλέγουν οι ίδιοι και τελικώς να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

Η γνώση εμπερικλείει περιπέτεια που για τον καθένα φαίνεται ότι είναι διαφορετική, το αποτέλεσμα όμως είναι ένα και μοναδικό η κατάκτησή της…

 

 

 

 

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν...

  The future belongs to those who prepare it...

L'avenir appartient à ceux qui le préparent...

Die Zukunft gehört denen, die es vorbereiten ...

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981 ως παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO με τη συνεργασία της Oλυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Οργανισμού ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και του Διεθνούς Οργανισμού PeaceJam Org συμμετέχοντας στον εορτασμό της παγκόσμιας αυτής ημέρας για την ειρήνη, κάλεσε παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης σε πανηγυρικό εορτασμό στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

το σχολείο μας εκπροσώπησαν η μαθήτρια Λεωνόρα Σολωμού και ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Μπακόπουλος

 o Δήμαρχος Επιδαύρου, οι εκπρόσωποι των φορέων και οι εκπαιδευτικοί

20170923 po

οι μαθητές των σχολείων γνωρίζονται και ξεκινούν την δουλειά

20170731 000806

οι μαθητές παρουσιάζουν την δουλεία τους

20170923 135313

η εορταστική εκδήλωση στο Ναύπλιο

20170923 191900

20170923 191914

το κείμενο όπως δημοσιέτηκε απο τους διοργανωτές

Ο αναλφαβητισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός, αλλά και η δημιουργία ενός πολιτισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Ειρήνης, η φιλοσοφία και η πρακτική της μη-βίας κ.ά. είναι από τα θέματα που μελετά και προωθεί η UNESCO με στόχο την ευαισθητοποίηση ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών και ολων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προτρέποντας τα στη χρήση αξιών και πολιτισμού.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO με τη συνεργασία της Oλυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Οργανισμού ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και του Διεθνούς Οργανισμού PeaceJam Org συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας αυτής ημέρας για την ειρήνη, καλώντας παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης σε πανηγυρικό εορτασμό στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στο Ναύπλιο, ώρα 19.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι μαθητές θα φθάσουν στην Επίδαυρο, Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESO, στις 12.00μ όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Επιδαύρου και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο .

Θα γίνει διάλογος μεταξύ των μαθητών για την παγκόσμια ειρήνη με άξονα ερωτήσεων όπως α) τι είναι η Ειρήνη; β) τι είναι ατό που εμποδίζει την Ειρήνη στους λαούς γ) η Εκεχειρία δ) προτάσεις για την Ειρήνη.

Όλες οι προτάσεις θα καταγραφούν στο βίντεο που θα δημιουργηθεί με το όραμα και την άποψη των παιδιών πως αυτά βλέπουν την ειρήνη και πως μπορεί η Ελλάδα με τον λαμπερό πολιτισμό της να εμπνεύσει την παγκόσμια ειρήνη των λαών.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Ναύπλιο όπου θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα αξιωματούχων απο την UNESCO και άλλα Διεθνή Ιδρύματα, από νομπελίστες, ολυμπιονίκες και παιδιών από όλο τον κόσμο (Βρυξέλλες, Ολλανδία, Αμερική, Γκάνα, East Timor, Σουδάν, UK κλπ ) θα προβληθούν στην γιγαντοοθονη που θα εχει στηθε στην κεντρική πλατεια .

Χορωδίες νεων και νεανικά χορευτικά συγκροτήματα θα πλαισιώσουν την εορταστική εκδήλωση και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων θα επιδώσει αναμνηστικά διπλώματα επαίνους στους συμμετέχοντες μαθητές.

Από το Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, θα σταλεί το μήνυμα για την Παγκόσμία Ειρήνη και μη βία σε όλο τον Κόσμο, μέσω των media που εχουν προσκληθεί για να καλύψουν το θέμα.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 

Το Ε.Π.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών,  έχοντας υπόψη την με αριθμό 63619/Δ6/2016/ (ΦΕΚ 1367/21-04-2017) Υ.Α., σχετική με την εισαγωγή μαθητών στα Π&Π Σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18, προκηρύσσει  μια (1) θέση μαθητή για τη Β΄ Τάξη. Η διαδικασία κάλυψης της κενής θέσης  καθορίζεται από την παραπάνω αναφερόμενη Υ.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μαθητών καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στη γραμματεία του Π.Γ.Π. από την Παρασκευή 22-09-2017 έως και την Τετάρτη 27-09-2017 από 08:30 π.μ. έως 12:30μ.μ.

Η κλήρωση για την κάλυψη της κενής θέσης μαθητή, εφόσον οι  σχετικές αιτήσεις είναι περισσότερες από μία, θα διενεργηθεί την Τετάρτη 27-09-2017 στις 13:00μ.μ. στη γραμματεία του σχολείου.

             Για το Ε.Π.Ε.Σ.  

                Ο Δ/ντής

        Νικόλαος Καμπύλης

f t g